OVER PIECE OF PIEN

PoP1Hoe het begon…

Toen ik in verwachting was van mijn jongste zoon Maurits in 2011 in Gent, maakte ik mij voor de bevalling druk over twee dingen; wie kon er op mijn drie kinderen passen als ik naar het ziekenhuis moest en kwam het wel goed met die negentig beschuiten voor school en créche als ik na de bevalling nog, zoals gebruikelijk in België, in het ziekenhuis moest blijven. Al snel had ik voor de eerste uitdaging een oplossing; mijn allerliefste overbuurvrouw Lien kon ik midden in de nacht bellen en zij zou zorgen voor mijn zoontjes Laurens en Reinout en dochtertje Anne-Lotte. De tweede uitdaging loste ik de laatste dagen voor de uitgerekende datum zelf op. Ik bakte ruim honderd blauw/witte cakejes versierd met rompertjes, slabbetjes en naam, mooi per stuk verpakt. Emiel, mijn man, had het dus wel heel makkelijk; hij hoefde alleen het kroost met voorverpakte cakejes op school en créche af te leveren.

Wie had toen gedacht dat dat het begin was van Piece Of Pien? Toen ik een paar dagen later trots het schoolplein opliep vroeg de ene na de andere moeder mij (na de gebruikelijke felicitaties en oehs en aahs, bij het zien van mijn jongste knapperd!): “allez, zulke schone cakejes die uw kapoentjes trakteerden, waar had u die besteld?” Nadat bekend was dat ik die cakejes maakte, stroomden de bestellingen voor verjaardagen, geboortes en communiefeesten binnen.

And Piece Of Pien was there!

Nu alweer vijf jaar later, niet meer in België maar in Twente, ga ik doen wat ik al jaren het liefste doe; lekker koken en bakken voor anderen. Tijdens mijn rechtenstudie en daarna bij de verschillende commerciële functies droomde ik hier al van. Eindelijk voelt het niet meer als spijbelen als ik inspiratie aan het opdoen ben in tijdschriften, kookboeken, op websites of rondloop op streekmarktjes; vanaf nu ben ik dan aan het werk!

Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als ik!

With love, Pien